Hoe kan ik een gratis infosessie organiseren of bijwonen?

Diabetes is een vaak voorkomende aandoening, waar je niet van geneest. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te informeren over de ziekte, over de gevaren en de symptomen. Wij geven gratis informatiesessies over verschillende thema’s:

  • Diabetes en voeding (Wat is diabetes en wat doet het met je lichaam? Wat mag en waar moet je mee opletten? Wat met lightproducten? Wat is gezonde voeding? Daarnaast wordt ook uitgelegd welke (financiële) tegemoetkomingen er mogelijk zijn en hoe je meer kan bewegen in het dagelijkse leven.)

  • Diabetes en voetproblemen (Welke voetaandoeningen bestaan er en wat kan je eraan doen? Welke schoenen worden best gedragen? Wat zijn de eigenschappen van een goede schoen en hoe verzorg je best je voeten? De terugbetalingen (o.a. voor mensen met diabetes) worden besproken. Met de verkregen tips wordt je gestimuleerd om meer te bewegen in het dagelijkse leven.)

  • Diabetes algemeen (Algemene informatie over diabetes: hoe ontstaat het? Hoe wordt het opgespoord? Hoe ziet de behandeling eruit? Hoe kan je het voorkomen of uitstellen? Daarnaast wordt ook uitgelegd welke (financiële) tegemoetkomingen er mogelijk zijn en hoe je meer kan bewegen in het dagelijkse leven ).

  • Overgebruik medicatie bij chronische aandoeningen (Hoe wordt medicatie gemaakt? Wat vertelt de verpakking ons? Zijn merkproducten beter dan het witte product? Hoe neem je best je medicatie in en waarop moet je letten? Wat als je je medicatie vergeet? Een volledig advies, met mogelijkheid tot vragen!)

  • Verhoogde bloeddruk en medicatie: een risico voor je nieren? (We hebben er twee en ze zijn levensbelangrijk: de nieren! Wat doen onze nieren precies en wat loopt er fout als ze niet goed meer werken? Wat heeft een hoge bloeddruk hiermee te maken? Zijn er geneesmiddelen die je beter niet neemt en wat kan je doen om je nieren te beschermen? Op deze en heel wat andere vragen krijg je een antwoord tijdens deze voordracht.)

Een infosessie kan door iedereen aangevraagd worden, minimaal voor een groep van 15 personen. Heb je interesse en ben je met minder dan 15 personen, dan vragen we je om aan te sluiten bij een van de geplande sessies. Geef ons een seintje en we geven je meer informatie!

 

Een infosessie aanvragen? Graag doorgeven via het aanvraagformulier.

Een infosessie bijwonen? Graag via het contactformulier. Indien nodig bellen naar het nummer 0488 87 94 85 (Kaatje) of 0485 22 44 77 (Michelle) - enkel tijdens de kantooruren bereikbaar.