Studiedag 'Malnutritie, ook uw zorg'; 6 mei 2017

De VBVD organiseert de studiedag 'Malnutritie, ook uw zorg'. Deze studiedag wordt georganiseerd i.s.m. Domus Medica.

Hieronder en in bijlage meer info:

 

De Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten organiseert in samenwerking met huisartsenvereniging Domus Medica op zaterdag 6 mei a.s. In Gent een studiedag over Malnutritie. Inschrijving kan nog tot 28 april as! 

 

We presteren goede voorbeelden van screening en aanpak van ondervoeding in de eerste lijn en de WZC. Een kok legt uit hoe maaltijden smakelijker gemaakt kunnen worden door gastrologie: de nieuwe trent in België en Nederland, u krijgt uitleg over de net ontwikkelde Belrai screening op ondervoeding. Sarcopenie en het grote belang van bewegen worden toegelicht en praktijkvoorbeelden van risico op malnutritie door enerzijds Bariatrische heelkunde en anderzijds misinformatie over voeding. Ook ontvangt u eenmalig gratis het Compendium Ondervoeding ontwikkeld door de commissie Vlaamse Diëtisten tegen Ondervoeding: een primeur. Diëtist Marleen Genetello zal dit handige hulpmiddel toelichten.

 

We hopen dat deze studiedag vol praktische adviezen van ervaringsdeskundigen u kunnen helpen bij het ontwikkelen en meewerken aan de multidisciplinaire aanpak van Malnutritie.

De overheid bereidt screening en aanpak van ondervoeding in alle settings van de zorg voor. Voor de ziekenhuizen is dit wettelijk vastgelegd. De rest is nu aan de beurt.

 

Wij nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze multidisciplinaire studiedag. 

 

Doelgroep: leidinggevenden en directies van WZC en eerste lijns zorg instellingen,  verpleegkundigen en verzorgers, logopedisten, koks en andere belangstellenden uit alle zorgsettings. Maar vooral ook diëtisten uit alle zorgsettings en zelfstandige diëtisten omdat wij er van overtuigd zijn dat de diëtist hierin een centrale rol kan en moet spelen. 

 

Wij zien uw komst graag tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

Rian van Schaik

Voorzitter Raad van Bestuur

Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Info afkomstig van Extern